Oncologische fysiotherapie bij praktijk Zuurbier in Venlo

Bent u op zoek naar een praktijk voor oncologische fysiotherapie in Venlo? Bij fysiotherapie praktijk Zuurbier helpen we u graag verder. Onze oncologische fysiotherapie in Venlo is gericht op mensen die door toedoen van kanker problemen ondervinden door de aandoening of als gevolg van chemo-behandelingen of bestralingen.

Hierbij kunt u onder andere denken aan het afnemen van de mobiliteit door stoornissen in de spierkracht, pijnklachten als gevolg van chemotherapie of pijnlijke veranderingen van de huid door toedoen van bestralingen. Fysiotherapie praktijk Zuurbier in Venlo is gespecialiseerd in oncologische fysiotherapie welke ingezet kan worden om zowel fysieke als psychische klachten bij kankerpatiënten te ondersteunen, verminderen en verbeteren.

Deze kunnen optreden als gevolg van de ziekte maar ook door toedoen van medische behandelingen zoals chemotherapie of bestralingen. Kankerpatiënten ervaren vaak lichamelijk klachten zoals een verminderde spier en gewrichtsfunctie door stijfheid, een afname van de lichamelijke conditie of pijn en spanningsklachten. Oncologische fysiotherapie in Venlo kan door fysiotherapie praktijk Zuurbier worden ingezet in de verschillende fases die deze ziekte kent.

Zo werkt oncologische fysiotherapie niet alleen ondersteunend in bijvoorbeeld de bestrijding fase van kanker. Ook tijdens de fase van herstel na een behandeling of zelfs in de terminale fase van kankerpatiënten draagt oncologische fysiotherapie bij aan een optimale ondersteuning. Wilt u meer informatie over oncologische fysiotherapie bij praktijk Zuurbier in Venlo? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag.

Oncologische fysiotherapie voor kankerpatiënten in Venlo

Doordat oncologische fysiotherapie breed is toe te passen, kan fysiotherapie praktijk Zuurbier u ondersteuning en verlichting bieden in elke fase van kanker. Tijdens de curatieve fase is onze behandeling gericht op het behouden van de lichamelijke conditie en het verminderen van klachten zoals spanningen en stress. Ook in de herstelfase na bijvoorbeeld een zwaar chemo-traject biedt oncologische fysiotherapie veel verlichting.

Zo ondersteunen we u met een op maat gemaakt trainingsprogramma om de conditie weer op te kunnen bouwen en leren we u omgaan met de situatie waarin uw lichaam bezig is met het herstel. In de palliatieve fase van kankerpatiënten werken we aan de hand van oncologische fysiotherapie toe aan een verbetering van de kwaliteit van leven. Als er geen of weinig uitzicht meer is op genezing, draagt oncologische fysiotherapie bij aan een verlichting van pijnklachten die worden veroorzaakt door het ziektebeeld.

In de terminale fase van kankerpatiënten richt oncologische fysiotherapie in Venlo zich vooral op het vinden van een lichaamshouding waarin de minste pijn wordt ervaren. Daarnaast biedt deze therapie ondersteuning door middel van ademhalingsoefeningen waardoor spanningen, pijn en angst kunnen worden gereduceerd. Wilt u meer informatie over oncologische fysiotherapie voor kankerpatiënten of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met fysiotherapie praktijk Zuurbier in Venlo.