Praktijk voor oedeemtherapie in Venlo

Bent u op zoek naar een praktijk voor oedeemtherapie in Venlo? Dan bent u bij fysiotherapie praktijk Zuurbier in goede handen. We zijn gespecialiseerd in het behandelen van oedeem welke is ontstaan na een operatie, chemo behandeling of andere impact van buitenaf. Ook voor aangeboren oedeem kunnen we een op maat gemaakte oedeembehandeling toepassen.

Maar wat is oedeem eigenlijk? En wat houdt oedeemtherapie bij fysiotherapie praktijk Zuurbier in Venlo eigenlijk in? Lymfe-oedeem is een buitensporige ophoping van vocht in het lichaam. Door bijvoorbeeld chemotherapie, bestraling, of problemen met de bloedvaten kunnen de lymfe beschadigd raken waardoor de vochtregulatie in ons lichaam verstoord raakt. Oedeemtherapie kan ook toegepast worden bij vochtophopingen naar aanleiding van een ongeval, operatie of littekens.

Oedeemtherapie bij fysiotherapie praktijk Zuurbier in Venlo is erop gericht om door middel van op maat gemaakte massages en oefeningen de vochtafdrijving te stimuleren. Ervaart u lichamelijke klachten als gevolg van oedeem? Neem dan eens vrijblijvend contact op met fysiotherapie praktijk Zuurbier in Venlo. Na een grondige analyse van uw klachten stellen we een persoonlijk behandelplan voor u op en streven we naar een doelgericht resultaat. Wilt u meer weten over oedeemtherapie in Venlo? We informeren u graag over de mogelijkheden.

Oedeemtherapie in Venlo bij fysiotherapie praktijk Zuurbier

Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit vocht. Juist om deze reden is een goed werkende vochtregulatie belangrijk. Ook de lymfebanen spelen hierbij een grote rol. Ze zorgen voor een goed werkende drainage en hebben een zuiverende werking op ons lichaam. Lymfe-oedeem kan optreden als gevolg van letsel, ziekte of zelfs spanningen in het lichaam.

Doordat de lymfe beschadigd raken kan de waterhuishouding in ons lichaam niet meer correct worden afgevoerd, met vochtophopingen in bijvoorbeeld de armen of benen als gevolg. Oedeemtherapie is erop gericht om het lymfestelsel te stimuleren voor de afdrijving van vocht. Heeft u last van oedeem klachten als gevolg van een trauma, letsel, operatie of chemo-behandeling? Is uw bewegingsvrijheid hierdoor afgenomen en ervaart u regelmatig pijnklachten die worden veroorzaakt door lymfe-oedeem?

Neem dan eens vrijblijvend contact op met fysiotherapie praktijk Zuurbier in Venlo. Voor oedeemtherapie in Venlo bent u bij ons aan het juiste adres. Samen met u stellen we een op maat gemaakt en persoonlijk behandelplan op welke niet alleen meetbaar maar ook doelgericht is. Door het toepassen van oedeemtherapie zorgen we voor een verlichting van de klachten die ontstaan door oedeem of lymfe-oedeem.